lauantai 30. tammikuuta 2016

Pesuohje yksinkertaistettuna

Tässä lupaamani pesuohje exoticin ja persialaisen pesuun. Toki jokaisella on hieman omia tapoja ja hienosäätöjä, mutta näin yksinkertaistettuna.

Valmisteluvaiheessa kampaa mahdolliset takut auki ja irto karvat pois. Leikkaa kynnet ja putsaa silmistä rähmät pois. Mikäli rähmä on kerennyt kuivumaan on ihmisille tarkoitettu ripsikampa hyvä väline poistamaan kuivuneet "muruset" pois.

Veden lämpötilasta sen verran, että kissan normaali ruumiinlämpö on 39 astetta. Siispä kissalle miellyttävä lämmin suihku on siis ihmiskäteen todellakin reilusti lämmintä. Vältä vettä menemästä korviin, silmiin, suuhun ja nenään. Se ei ole kuitenkaan vaarallista jos vahingossa näin käy, mutta päätä pestessä varovammat otteet. :)

Sitten siihen varsinaiseen pesuun:
1) Kastele kissa reilun lämpimällä vedellä ihan pohjavillaan asti. Tässä voi käyttää apuna myös esim lasten vannaa, tai sitten onnistuu myös suihkun lattialla.
2)Vaahdota kissa käsitiskiaineella. Oma mutu, että fairy:ssa ja sunlight:ssa parhaat rasvanpoisto ominaisuudet. Mutta mikä tahansa käsitiskiaine kyllä käy. Hyvä huuhtelu.
3)Toista kohta 2.
4)Toista kohta 2. Eli todella vaahdota ja huuhtele kolmeen kertaan. Välissä aina hyvä huuhtelu...
5)Vaahdoita lopuksi vielä laadukkaalla kissoille soveltuvalla shampoolla. Itse käytän Pet Silk merkkisiä tuotteita.
6)Super hyvä huuhtelu vielä lopuksi.

Kun varsinainen pesu on saatu loppuun kääri märkä kissa pyyhkeeseen ja anna suurimman veden kuivua pyyhkeeseen. Voit tässä vaiheessa vielä pyyhkiä märällä pyyhkeellä kissan kasvoja puhtaaksi, putsata ja kuivata vanulapulla korvat. Viimeinen toimenpide on kuivaus. Kuivaus onnistuu joko tavallisella föönillä tai kuten itse käytän ja suosittelen eläimille tarkoitetulla kuivaajalla. Kuivaamisessa kannattaa käyttää karstaa, jota käytetään vastakarvaan karvan tyvestä pois päin harjaten.

Sitten ei muuta kuin mukavia pesupäiviä! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti